הטכנולוגיות החמות ב- 2017 – חלק שני

בפתחו של שבוע עמוס הבא עלינו לטובה, חזרנו לכתבה נוספת על הטכנולוגיות החמות בתחום בניית האתרים בשנת-2017; והיום, אנחנו עם React – המתחרה על לב המפתחים מול Angular, נסקור את Node.JS המציג שימוש ב- JavaScript בצד השרת; ולדובדבן שבקצפת Cordova – פלטפורמת פיתוח המאפשרת יצירת אפליקציות ל- Android ו – IOS ללא צורך בהתאמת גרסאות שונות.
 
React
 

 

React.JS – ספריית JavaScript לבניית ממשקי משתמש

ספריית  React.JS מחוללת מהפכות בעולם ממשקי המשתמש (UI / UX) ומהווה תחרות לספרייה הפופולרית Angular.JS (עליה כתבנו בחלק א'); אך מה מייחד את הספרייה ממתחרותיה? 
 
 
אפשר להגיד ש- React משנה (לטובה) את הדרך בה אתה חושב כאשר אתה מפתח אפליקציה או יישום אינטרנטי. הפופולריות של הספרייה באתרים מובילים ברחבי הגלובוס דוחפת את המפתחים להתאים עצמם לדרך העבודה הייחודית.
 
לצורך הדוגמא: נניח שאתם מעוניינים לבנות אתר אינטרנט עמוד בעל כמה אזורי מידע; React מאפשרת לכם לרנדר אינדיבידואלית כל אזור מידע ולטעון לתוכו את התוכן במבנה נתונים מגוון.
 
כמו רוב הספריות הפופולריות, ריאקט מאפשרת לכם לעבוד מול צד השרת ללא תלות בקבצים נוספים פרט לקובץ הראשי המצורף בכל דף. 
 
מאחורי React עומדות פייסבוק ואינסטגרם המאפשרות התפתחות תמידית של הספרייה, בשיתוף עם קהילת מפתחים שתורמים את חלקם לקידום הפרויקט השאפתני.
 
 

פיצ'רים מרכזיים של React

טעינת מידע אל תגיות HTML
השיטה מחלקת את ה-HTML לרכיבים שמגדירים את אופן הצגת הנתונים בכל פעם שמעודכנים, וכל מה שנשאר הוא רק להזין לתוכם את אותם הנתונים.
 
DOM וירטואלי
Document Object Module וירטואלי המחשב את השינויים במבנה ה-HTML בזיכרון אופן אבסטרקטי ומהיר, ורק אז מרנדר אותם אל ממשק המשתמש.
 
JSX
הספרייה הפופולרית תומכת בתחביר JSX בנוסף לתחביר הJS הסטנדרטי, המאפשר להגדיר תבניות ורכיבים דינאמיים של HTML בכתיבה קלה וגמישה.
 
ארכיטקטורת מידע מעבר ל HTML
הספרייה מסוגלת לרנדר אלמנטים ותגיות אשר לא מוגדרות בתחביר של HTML בלבד, לדוגמא תגית <canvas> המרונדרת בפייסבוק.
 
 
Node.JS

 

Node.JS – פלטפורמת פיתוח יישומים עם JavaScript

ובכן, לפני שנתחיל, נרצה להבהיר כי Node.JS היא לא שפת תכנות (כמו שהרבה נוטים לחשוב) אלא יישום של שפת JavaScript בסביבה שאינה תלויה בדפדפן.
 
את ההגדרה המושלמת לפלטפורמה החדשה שנוצרה סיפק, בשנית, מנהל הפיתוח שלנו דור, שדאג לנסח את הפסקה הבאה:
 
"Node.JS מוציא את מנוע ה- V8 JavaScript של גוגל מדפדפן CHROME - “לחופשי" – וכעת ניתן להשתמש בו לכל צורך מעבר לגבולות הדפדפן.
 
למעשה, גוגל הוציאו אותו המדפדפן כדי להוות כלי לשימוש בכל היישומים מעבר לצד הלקוח."
 
על מנת לחדד את ההגדרה, נסו להקביל את Node.JS לשפת פיתוח צד שרת כגון ASP.NET או PHP – באמצעות Node.JS קוד ה JavaScript שלכם יתקשר עם השרת ויבצע משימות מול בסיס הנתונים או מערכת ההפעלה כמו בכל שפת צד שרת טיפוסית.
 
Node.JS חוסכת עבורך את הצורך לנהל מספר מרכיבים של המערכת בנפרד (לדוגמא: HTTP Server באמצעות Apache  וחיבור למסד נתונים עם PHP) ומציעה חלופה לניהול המרכיבים כחלק מאותה סביבת קוד יחידה.
 
 
Cordova / Phonegap;
 

Cordova / PhoneGAP  - בניית אפליקצית היברידיות Cross Platform

 
Cordova היא פלטפורמת פיתוח מבית Adobe (היצרנית של התוכנה הפופולרית Photoshop ומגוון תוכנות ייעודיות לעיצוב ופיתוח). הפלטפורמה מאפשרת יצירת אפליקציות בטכנולוגיות Web בהתבססות על שפות התכנות HTML/CSS ו- JavaScript.
 
התוכנה הפופולרית מאפשרת כעת לכל מתכנת WEB לבנות אפליקציות מותאמות לIOS ו Android תוך ניצול ידע קיים וללא צורך בלמידת שפות JAVA או SWIFT.
 
פיצ'רים מרכזיים בפלטפורמה:
הספרייה מאפשרת להשתמש בכל התכונות המקומיות של הטלפון, כגון: GPS, מצלמה, ג'יירוסקופ או מגע (קלט ופלט של מגע בטלפון).
 
התאמת הגרסאות למערכות ההפעלה השונות, מתבצעת לאחר יצירת האפליקציה בצורה אוטומטית וכל נדרש הוא להעלות אותם ל Google Play או App Store.
 
העבודה עם JavaScript ו - HTML מאפשרות תצוגה בזמן אמת של הפרויקט ללא צורך בקימפול הנדרש בשפות תכנות אחרות כמו JAVA ולכן נחסך זמן פיתוח.
 
 
אחרי שסקרנו כמה מהפלטפורמות והספריות הפופולריות ביותר הקיימות בעולם הפיתוח ובעת בניית אתרי אינטרנט ופיתוח אפליקציות, נמשיך את סדרת הכתבות שלנו עם פנייה חדה ישר אל עולם השיווק האינטרנטי. במאמר הבא נראיין כמה מהאוטוריטות המובילות בתחום קידום האתרים (SEO) ונחזור עם רשמים.
 

מתעניין בבניית אתר אינטרנט?

מלא את פרטיך לקבלת הצעת מחיר

יכול לעניין אותך: