עולם האינטרנט פתח את 2017 בסערה, כאשר טכנולוגיות שנוצרו בשנים עברו משחקות תפקיד מרכזי בבניית אתרי אינטרנט ואפליקציות מבוססות Web. סקרנו עבורכם שלוש מהטכנולוגיות החמות בשוק.
Bootstrap.CSS – קובץ סטיילינג שעושה את החיים קלים
לפני כשנתיים יצאה ההכרזה הדרמטית שהרעידה את עולם האינטרנט ותחום עיצוב ה UI בפרט, HTML5 ו – CSS3 הגיעו לעולם.
את היכולות של שפות התכנות החדשות ניתן לראות במלוא הדרן בספריית Bootstrap.css. הספרייה מכילה אלפי שורות קוד המסודר ע"פ לוגיקת עבודה נוחה ופשוטה להבנה שמקלה את החיים למתכנתים.
עד הופעת Bootstrap, מתכנתים נהגו לכתוב את קובץ הסטיילינג (CSS) של האתר מ- Scratch, וכילו זמן יקר שיכול להימשך בין שעות לימים על המרת עיצוב האתר מ PSD ל – CSS.
היתרון בעבודה עם ספרייה בנויה מראש במקום כתיבה של כל הקובץ מהתחלה ברור מאליו ולכן יותר ויותר מתכנתים מאמצים את הספרייה ומתאימים את הכתיבה שלהם לקוד המוצג בקובץ.
לדוגמה: נניח שאתה מעוניין לבנות גריד של 3 ריבועים אשר מופיעים אחד לצד השני. ובכן במקרה שאין לכם קובץ CSS מוכן אתם נדרשים לכתוב סטיילינג שיכול להסתכם גם בעשרות שורות, אל חשש – Bootstrap מכילה את כל הCSS שאתה צריך, כל שתידרש זה להכניס לערך ה Class של האלמנט col-sm-4 והוא יציג את הריבועים אחד לצד השני.
Angular.JS – ספריית JavaScript שמייעלת לכם את הקוד
לפני שנתחיל לספר לכם על הספרייה המופלאה הזו, נציין כי Angular כבר הוציאה גרסה חדשה בשם Angular 2 המכילה לוגיקת עבודה ותחביר שונה מגרסתה הקודמת (אנו נתמקד בגרסה הראשונה לצרכיי ההדגמה).
עוד לפני שהתחלתי ללמוד על ספריית אנגולר, שמעתי עליה רבות מעמיתיי במקצוע ובמיוחד ממנהל הטכנולוגיות שלנו (CTO) דור, אשר התריע בפניי כי הוא מעוניין להשתמש בספרייה בכל פרויקט עתידי. ההתלהבות שהראה דור והבאז מסביב דחפו אותי להתעמק בטכנולוגיה ולחזור עם תובנות חדשות על עולם ה WEB.
ספריית Angular היינה קובץ JS המכיל פונקציות לבניית מניפולציות של שפת התכנות JavaScript עם תחביר קצר יותר ויעיל יותר. היתרונות של הספרייה נפרסים על פני פיתוח אפליקציות ואתרי Single Page הדורשים יעילות מרבית ותכנון ממשק המשתמש.
הטכנולוגיה נתמכת, מפותחת וממומנת על ידי Google ומגובה על ידי עשרות חברות מובילות במשק.
את הדוגמאות הטובות ביותר לשימוש ב Angular ניתן למצוא במערכות מידע הדורשות רינדור של אלמנטים בעמוד בצורה מהירה וחלקה, כאן משתלבת הטכנולוגיה הייחודית של Angular המאפשרת טעינת מידע ב AJAX בזמן אמת אל תוך אזור ה HTML.
Git – מתודולוגיית עבודה לארגונים וחברות
הגענו ל – Git – וכאן בדיוק הזמן לעצור ולעשות Commit. ובכן, מי שלא מכיר את מתודולוגיית העבודה של Git יתקשה להבין על מה אנחנו מדברים, אנחנו כאן לעשות קצת סדר בבלגן.
על מנת להבין מהו Git יש להתחיל מהבנת הצורך של ארגונים גדולים במערכת ניהול גרסאות ומתודולוגיית עבודה מסודרת. כאשר עובדים על פרויקט (אתר או אפליקציה) מספר אנשים, הם נדרשים לבצע פעולות במקביל לעמיתם לפרויקט (פעולה שלרוב גוררת כפילויות של קבצים לא מעודכנים ולא מסונכרנים), וכאן Git מגיע לעשות סדר.
Git מאפשר למנהל הפרויקט או לעובדים בפרויקט לראות את הקשרים, השינויים וההיסטוריה בקבצים השונים ולבצע איחוד תקין של הקבצים על מנת לייצר קוד חדש ומעודכן ללא טעויות.
מתכנתים שעובדים עם Git על שרת חיצוני לרוב מתקשרים באמצעות הקונסול על ידי כתיבת פקודות Pull ו Push לעדכון הקבצים במחשב וביצוע Commit המלווה בתיאור של השינוי אותו ביצעו.
קיימים שירותים שונים המציעים אחסון הנתמך על ידי Git, הפופולרי ביותר הוא Github המשמש גם כפלטפורמה לפרויקטים קוד פתוח.
דוגמה לפרויקט המנוהל בתוכנת Source Tree לעבודה עם Git:
הגענו לסוף
אז אחרי שסקרנו שלושת מהטכנולוגיות החמות ביותר בעולם התכנות, אנחנו מתכוננים לכתבה הבאה בה נדבר על React (המתחרה על הלב של המפתחים מול Angular) ו – Node.JS (עולם הJS מגיע לצד השרת). בנימה זאת, 2017 נראית מבטיחה מתמיד.